Marne, Marit en Bryan

“Wij zijn Marne, Marit en Bryan en we zitten op OBS ’t Swannestee in Langweer. Wij vormen met zijn drieën ook de leerlingenraad. Het is erg leuk om in de leerlingenraad te zitten, want dan kun je samen met de directeur de school beter maken. Dingen die niet goed gaan of niet leuk zijn, bespreken we met de directeur. Leerlingen kunnen hun input geven via de ideeënbus, klachtenbus of vragenbus. Binnenkort krijgen we ook de anti-pestenbus. Dan kunnen kinderen of hun ouders anoniem via de bus aangeven dat ze gepest worden.” 
 
“’t Swannestee is een leuke, moderne school. We zitten in een nieuw gebouw dat mooi kleurrijk is ingericht. Het is allemaal lekker fris. Voor een aantal vakken gebruiken we Snappet en volgend jaar krijgen we iPads. Dat is helemaal super. Het leukste op school is, dat er veel georganiseerd wordt. We hebben regelmatig een uitje of activiteit en in groep 8 de bedrijfsstages. Dan lopen de leerlingen van groep 8 stage bij bedrijven in het dorp. Je mag drie bedrijven uitkiezen waar je dan twee vrijdagen stage loopt. We sluiten het af met een bedrijfspresentatie waarin je vertelt over het bedrijf en wat je hebt geleerd. De stages zijn heel interessant, want dan zie je ook eens wat er achter de toonbank gebeurt.” 
 
“Het is natuurlijk belangrijk om te leren schrijven, rekenen en spellen. Maar het belangrijkste wat we hier leren is om goed met elkaar om te gaan. Je leert vrienden maken en hoe je elkaar kunt aanspreken op gedrag. Daardoor hebben we het met elkaar heel fijn op school.”