Een ouder

Per toeval eigenlijk zijn wij in Friesland beland en in Langweer komen wonen. Een fijne omgeving, ook voor onze jongens. In Langweer is één school, dus dat maakt de keuze gemakkelijk. Wat ik belangrijk vind, is dat de kinderen zich fijn voelen op school en er met plezier naar toe gaan. Dat is gelukkig het geval. Ik heb zelf heel mooie herinneringen aan mijn basisschooltijd en dat gun ik mijn kinderen ook.

Mijn kinderen zijn nog jong en zitten in groep 1 en groep 3. Van belang op deze leeftijd en sowieso op de basisschool vind ik dat kinderen de ruimte krijgen om te spelen. Vooral in de fase van de lagere klassen vind ik spelen met vriendjes belangrijker dan leren lezen. Er komt straks nog zoveel op ze af. En spelenderwijs kun je ook veel leren.

Het contact met de docenten is plezierig. Als er eens iets is, kun je altijd bij ze terecht. Qua informatievoorziening worden we onder andere via de digitale nieuwsbrief op de hoogte gehouden van allerlei zaken. Binnenkort is er een informatieavond over de ‘Apple-transitie’. De school gaat over op het werken met iPads voor alle kinderen vanaf groep 3. Mooi dat de school met zijn tijd meegaat. Ik ben benieuwd wat het allemaal behelst.