Groep 4-5

Wat doen we allemaal in groep 4-5;
Lezen en leesplezier vinden we heel belangrijk, dus iedere dag begint met een halfuur lezen. De kinderen kiezen uit: tijdschriften, eigen leesboek wisselende collectie uit de bibliotheek, Kidskrant. 3x in de week is er extra aandacht voor de ontwikkeling van het technisch lezen. Daarvoor gebruiken we de methode Estafette.

2x in de week is er gezamenlijk aandacht voor de ontwikkeling van begrijpend/technisch/informatief/zoekend lezen. Dit doen we met de Kidskrant. Wekelijks ontvangen de kinderen via school een nieuwe kidskrant en een werkboekje. Geweldig boeiend en interessant.

• Taal en spelling heet bij ons “Taal op maat” voor iedereen lessen op maat.
  • Rekenen heet bij ons “Rekenrijk”. In groep 4 en 5 zijn de tafelsommen heel belangrijk. Groep 5 maakt sommen tot 1000.
  • Iedere week is er aandacht voor aardrijkskunde. Groep 4-5 de eigen leefomgeving.
  • Geschiedenis gaat in groep 4-5 over tijdsbesef leren invullen.
  • Natuur/techniek heet bij ons “Nieuws uit de natuur”, een tv-uitzending met een  mooi gekleurd opdrachtenwerkboekje.
  • Iedere week is er ook tijd voor: tekenen, knutselen, leefstijlontwikkeling, toestelgym en spellessen.
  • Rekenen, lezen, woordenschat, taal, topo wordt ondersteund door computeroefenprogramma’s.
  • De kinderen maken werkstukjes m.b.v. een informatieboekje. Ze houden een spreekbeurt. De onderwerpen mogen ze zelf bedenken.

Kortom groep 4-5 op basisschool ‘t “Swannestee”, een deel van je leven.