Groep 1

In de groepen 1 en 2 werken we thematisch. We gebruiken de methode Schatkist. Deze methode heeft voor ieder jaargetijde 4 thema’s die goed bij de belevingswereld van de kinderen aansluiten. Naast deze methode blijft er nog genoeg ruimte over om te werken met eigen thema’s. We besteden iedere dag veel tijd aan de taalontwikkeling van de kinderen. Er worden spelenderwijs letters aangeleerd en er wordt veel tijd besteed aan het uitbreiden van de woordenschat. Maar ook de beginnende gecijferdheid krijgt ruimschoots de aandacht. Tijdens de werkles krijgen de kinderen wekelijks enkele opdrachten in niveau groepjes. Natuurlijk mogen ze ook vaak zelf een activiteit kiezen. Ieder dagdeel staat bewegingsonderwijs op het programma. Dit bestaat uit buitenspelen en gym-, spel- en danslessen in het speellokaal.

Verder doen we veel aan muziek en aan het aanleren van sociale vaardigheden. We vinden het erg belangrijk dat ieder kind zich prettig voelt in de groep en met plezier naar school gaat.